Plug’n’Drive – hva betyr det egentlig? Det finnes en rekke løsninger som kalles Plug’n’Play – men hva er Plug’n’Drive?

Prøv gratis i 60 dager

 

Plug’n’Play – kortversjonen 

Plug’n’Play, også kjent gjennom forkortelsen PnP (Plug and Play), benyttes for å beskrive enheter som fungerer fra det øyeblikket de kobles til. I dataverdenen er en Plug’n’Play-enhet laget slik at den kan oppdage en hardwarekomponent i systemet, og den løser ressurskonflikter uten behov for fysisk inngripen fra brukeren for eksempel i form av konfigurering.

Brukeren behøver derfor ikke installere programvare som for eksempel drivere til enheten, eller fortelle datasystemet at en ny enhet er blitt koblet til. Med en Plug’n’Play løsning vil maskinen automatisk kjenne igjen enheten, og installere eventuelle drivere, slik at den umiddelbart vil være klar til bruk.

Plug’n’Drive med Autolog 

Plug’n’Drive er vårt kreative uttrykk for å beskrive Autologs GPS-enhet. Denne jobber med din bil så snart du har koblet den opp. Stikk inn og Stikk av! Det er altså ikke nødvendig å sette seg inn i GPSens installasjonsveiledning. Det er rett og slett bare å stikke enheten inn i OBD-porten, så vil den umiddelbart begynne å registrere turene dine. Deretter kan du enkelt redigere turene via din egen PC, nettbrett eller smarttelefon.

Hva er en OBD-port?

Dersom du ikke har hørt om OBD-porter før, er dette altså noe en finner i alle kjøretøy produsert etter 1996. Den er som oftest plassert enten på dashbordet eller rundt rattet. I enkelte tilfeller er den også plassert under førersetet. Dersom du ikke finner porten i din bil, kan du sjekke manualen for kjøretøyet.

Les: Hva er en OBD II standard?

Sjekk ut denne videoen for å se hvor enkelt det er å installere enheten i din OBD-port.

Pin It on Pinterest