Velg en side

Biltyven som scoret selvmål

En morgen blir Ecofleets kundeservice oppringt av en kunde som nettopp har fått bilen stjålet. Dette er blitt nokså vanlig hos Ecofleet – vår kundeservice er derfor blitt godt vant til å håndtere saker angående stjålne kjøretøyer. Data granskes nøye og man leter selvsagt etter sist registrerte plassering på kartet slik at man kan fortelle kunden hvor bilen nå befinner seg. Søket resulterer i full klaff – dette er tyven som har scoret selvmål!

Biltyven var på hytteturné

Ecofleets erfarne kundeservicemedarbeider Peter tar saken. Rutinert slår han opp enheten og ser at biltyven er på reise rundt omkring! Biltyven har tilsynelatende reist hele Nordsjælland rundt fra det ene hytteområdet til det neste. Så setter han til slutt fra seg bilen på en tilfeldig parkeringsplass. Alt dette får selvsagt kunden detaljert informasjon om. Man kan også se at kjøretøyet har stanset en stund på enkelte adresser.

Politiet mistenker biltyven for serieinnbrudd

Kunden har samtidig dialog med politiet om saken – våre kunder ringer selvfølgelig oftest først til politiet dersom deres biler blir stjålet. Politiet finner sammentreff i en rekke anmeldelser av tyverier i nettopp dette området som biltyven har vært denne natten. Politiet etterforsker derfor saken og ber Ecofleet om å utlevere de detaljerte opplysningene om biltyvens rute.

Ganske riktig; det er begått innbrudd på en rekke steder langs ruten. Adressene fremkommer på materialet fra Ecofleet. På en av adressene finner man dessuten innbruddstyvene! Man finner også frem til biltyven. Han blir anmeldt for samtlige innbrudd langs ruten, men én sak gjenstår; hvordan kan man bevise at det virkelig er ham, når man baserer seg på data fra en GPS?

Ecofleet i retten angående en biltyv

Ecofleets VP Sales, Robert Holm, blir innkalt til et rettsmøte angående et biltyveri. Han får ikke vite mer; bare at han må møte opp. Først når han er i retten blir han informert om at det gjelder saken der biltyven anklages for også å ha stått bak en rekke innbrudd. Robert Holm sitter selvsagt ikke på Ecofleet sin Kundeservice til daglig, så han må derfor med hjelp fra Peter gjenskape biltyvens rute og identifisere de adresser som den mistenkte skal ha stanset ved. Det blir stilt noen spørsmål angående nøyaktigheten på våre data slik at politiet kan sikre bevisbyrden overfor biltyven. Ecofleets data er alltid svært nøyaktige. Dersom det foreligger noen form for usikkerhet i dataene er det snakk om maksimum 10 meter, så man kan være rimelig sikker på at biltyven har vært der hvor GPSen indikerer.

Biltyven ble da også funnet skyldig i samtlige saker. Moralen er; stjel aldri en bil som har en elektronisk kjørebok fra Ecofleet!

Pin It on Pinterest