Ofte stilte spørsmål

Kom i gang

Jeg har kjøpt programmet, men hva gjør jeg nå?

denne siden kan du lære mer om hva som skjer etter at du har bestilt din kjørebok.

Jeg har montert enheten i bilen, hvordan kommer jeg i gang?

Du skal ha mottatt en e-post med innloggingsinformasjon fra oss. Om du ikke har mottatt e-posten, kan du klikke på denne lenken – Nytt passord til kjøreboken –. Så snart du har logget deg inn, kan du klikke deg rundt for å bli kjent med systemet. Det hele er nokså enkelt og intuitivt, men om du ønsker veiledning, kan du melde deg opp til vårt webinar her – meld deg på et webinar –. Husk at systemet viser dine turer og begynner beregningen først etter at du har kjørt litt.

Jeg kan ikke logge inn/finne passordet mitt

Du kan bestille nytt passord til kjøreboken her – Passord til kjørebok –

Du kan bestille nytt passord for abonnementet ditt her – Passord til abonnement –

Hvorfor er ikke innloggingen på min side og min kjørebok den samme?

Vi vet at dette er litt rotete, men vi arbeider med å fikse det. Kort sagt er det slik fordi de to kjøres på to ulike systemer.

Lever kjøreboken opp til Skatteetatens krav?

Ja, systemet lever opp til alle Skatteetatens krav, og er alltid oppdatert på gjeldene satser.

Jeg har flere biler, har Autolog løsninger for dette også?

Ja, du kan kjøpe flere enheter under samme konto. Dessuten kan du også oppgradere til et flåtestyringssystem, om det passer deg bedre. Du kan lese mer om det her http://ecofleet.no, eller du kan ringe oss på tlf. 33 50 21 50 for å få et tilbud som dekker alle dine behov.

Appen

Hvor finner jeg appen?

Du finner appen vår under navnet ‘Ecofleet Mobile’ på:

Enheten

Passer kjøreboken til alle biler?

Kjøreboken kan installeres i alle biler produsert etter 2001. Du kan lese mer om dette i vår bloggpost om OBD II-standarden.

Hvordan tar kjørebok-enheten seg ut i bilen?

I de aller fleste biler er stikket hvor enheten installeres godt gjemt. Om det ikke er tilfellet i din bil, kan du også kjøpe en smart skjøteledning hos oss, slik at du kan gjemme den akkurat hvor du vil i bilen.

Overvåker kjøreboken meg?

Systemet logger bilens bevegelser, men dataen sendes kun til deg og ditt kjøreboksystem, så du ‘overvåkes’ ikke i den forstand. Dessuten lever kjøreboksystemet opp til EUs nye retningslinjer for behandling av personlig data (GDPR), som beskytter dine data, og som sikrer at du alltid vil ha mulighet til å slette dine data om du skulle ønske det. Vi ser heller aldri på din kjøring, med mindre du gir oss tillatelse til det, og ingen andre vil kunne få tilgang til informasjon knyttet til deg.

Kan jeg flytte enheten fra bil til bil?

Ja, det er ikke noe problem. Det betyr ingenting for hverken abonnementet eller systemet.

Kan jeg bruke enheten som GPS?

Nei, systemet er ikke et fullverdig navigasjonssystem. Allikevel kan du bruke det som GPS i den forstand at du alltid vil kunne se din bils plassering på et kart – dette gjør det også mulig å finne igjen bilen ved et eventuelt tyveri.

Kjøreboken min har blitt stjålet, hva gjør jeg?

Har du tatt kontakt med oss? Det er godt mulig vi kan hjelpe deg med å spore den. Vi har nemlig masser av eksempler på at folk har funnet igjen bilene sine i god behold på denne måten. Om dette ikke fungerer, må du bestille en ny kjørebok. Da er det også viktig at du lukker den stjålne kjøreboken, så skriv da til oss på [email protected]

Kan man se om jeg fjerner kjøreboken fra bilen?

Ja, vi registrerer når enheten settes inn i stikket, og når den tas ut. Dette først og fremst for å gjøre feilsøking enklere om det skulle oppstå problemer.

Betaling og abonnement

Hvor bestiller jeg?

Du kan bestille din 60-dagers gratis prøve her.

Hva koster det?

Du finner priser for alle våre abonnementer her. Autolog Profesjonell er vårt mest populære alternativ – det koster 189 kr/mnd. inkl. moms. Det er hverken oppstartskostnader eller bindingstid tilknyttet produktet.

Hva gjør jeg etter min 60-dagers prøveperiode?

Når du bestiller prøven, oppgir du også betalingsinformasjon i systemet. Etter de 60 dagene begynner systemet automatisk å trekke deg for abonnementet.

Hvordan sier jeg opp abonnementet?

Det er bare å sende enheten tilbake til oss. Husk å sende alle delene, inkludert den lille esken enheten kom i. 😊

Hvordan bytter jeg fra prøve-abonnement til fult abonnement?

Vi har sendt deg en e-post som beskriver hvordan du gjør dette. Her finner du også en lenke som tar deg direkte til endring av abonnement. Om du ikke finner e-posten, kan du eventuelt sjekke i søppelposten, og søke etter ‘Autolog’.

Betalingen min har ikke gått gjennom, hva gjør jeg?

Dette skyldes gjerne at kredittkortet må fornyes i systemet. Dette gjør du ved å gi inn på din lisensside her – min konto –. Du kan oppdatere kortet ditt under betalingsmetoder i menyen.

Hvordan betaler jeg?

Om du har mottatt en e-post om manglende betaling, skyldes det at vi ikke har lyktes å belaste ditt betalingskort. Dette kan skyldes at du må oppdatere betalingskortet ditt under betalingsmetoder i – min konto –.

Om du ikke husker passordet ditt, kan du bestille et nytt her.

Kan man registrere flere kjørebøker på samme organisasjonsnummer?

Ja. Om du bestiller flere enheter, må du bare passe på at du gjør det med samme e-postadresse, så blir enhetene registrert på samme konto, og under samme organisasjonsnummer.

Jeg har en gammel, passiv Autolog-kjørebok, hvordan oppgraderer jeg til den nye?

Du kan bestille ny kjørebok her – Bestill ny kjørebok –. Om du allerede har et abonnement, kan vi overføre ditt resterende beløp til den nye kjøreboken.

Jeg har kommet i gang

Kan kjøreboken skille mellom privat- og jobbrelatert kjøring?

Ja, i systemet kan du oppgi dine arbeidstider, slik at systemet automatisk kan skille mellom jobbrelatert og privat kjøring. Om du også kjører private turer i arbeidstiden, kan du enkelt kategorisere dette selv.

Skal rapportene skrives ut, eller kun lagres på data?

Du kan selv velge om du ønsker å skrive ut rapporten, lagre den på datamaskinen din, eller sende den som e-post.

Lever kjøreboken opp til Skatteetatens krav?

Ja, systemet lever opp til alle krav fra Skatteetaten, og er alltid oppdatert på gjeldene satser. Du kan lese mer om dette i vår bloggpost.

Hvor lang tid tar det før jeg kan se kjøreturene mine i systemet?

Kjøreturene dine sendes automatisk inn til systemet 3-5 minutter etter endt tur. Denne forsinkelsen er rett og slett for å sikre at du faktisk har avsluttet kjøreturen, og ikke bare f.eks. stoppet på rødt lys. Når kjøreturen er avsluttet, beregner systemet dine bevegelser, og omregner dem slik at du kan få din kjøregodtgjørelse. Derfor ser live-data og dataen i kjøreboken litt ulik ut.

Er det mulig å opprette kjøreturer manuelt?

Ja, med vårt Profesjonell-abonnement kan du opprette turer manuelt. På den måten kan du samle all kjøring for hele året, om du f.eks. starter med Autolog midt i et regnskapsår.

Kan kjøreboken integreres i bokføringen?

Vi tilbyr et åpent programmeringsgrensesnitt (API), som gjør at du kan integrere kjøreboken i dine systemer. Dessuten kan du også laste ned og lagre kjøreboken i Excel, og deretter importere den til ditt regnskapsprogram.

Registrerer kjøreboken km ved start og km ved slutt, eller kun reiseruten?

Den registrerer begge deler. Derfor er det bare å oppgi kilometerstand når du begynner å bruke systemet, så beregner enheten selv derfra.

Kjøreboken aksepterer ikke min manuelle rute.

Når du oppretter kjøreturer manuelt, må du oppgi både dato og klokkeslett for turen. Her er det viktig at du oppgir informasjonen på riktig måte for at systemet skal skjønne deg. Tidspunkt må nemlig skrives med kolon, altså 10:05. Om du bruker punktum eller komma, vil ikke systemet akseptere kjøreturen din.

Kundeservice

Hvordan får jeg hjelp?

Du kan sende oss en melding på chatten her på siden, du kan sende en e-post til, eller du kan sjekke ut våre Youtube-videoer.

Kan jeg få en demonstrasjon av hvordan systemet fungerer?

Ja, du kan se hvordan kjøreboken fungerer her – Live demo –

Tilbyr dere kurs og undervisning?

Ja, du kan melde deg på et av våre nettbaserte webinarer her – Webinar –, hvor vi gir deg en gjennomgang av systemet, og hvor du kan stille spørsmål mens kurset pågår.

Pin It on Pinterest